Miksi on hyvä käydä Suomessa? 

Koska rakastan Suomea, sen puhdasta luontoa ja toisaalta myös kaupunkielämää moderneine ajanviettotarjontoineen sekä historiallisine miljöineen, halusin intoilla blogissakin mielestäni kiehtovimmista matkakohteista ja nähtävyyksistä!  

Helsingissä Suomenlinna – totta kai!

Veisin kenet tahansa ulkopaikkakuntalaisen ja ulkomailta saapuvan turistin heti Suomenlinnaan. Tosin nähtävää ja koettavaa tulee vastaan jo matkalla Suomenlinnan lauttaan. Osoitteessa Katajanokanlaituri 2, lähellä Kauppatoria ja Uspenskin katedraalia sijaitsee Flytour Cafe, jonka nimi tulee 4D-elokuvasalista samassa rakennuksessa. Ulkomaillahan on jo peräti 5D-leffoja, mutta Helsingissä liikkuvaan elokuvakatsomoon pääsee Flytour XD-näytöksissä. Flytour Cafen vieressä sijaitsee myös Allas Sea Pool eli meriuimala keskellä Helsinkiä. Yhdessä Allas Sea Pool, Flytour Cafe ja Katajanokan maailmanpyörä SkyWheel muodostavat näyttävän ja modernin kompleksin, mutta siltikin suuntaisin matkalaisten kanssa nimenomaan Suomenlinnan historialliseen ympäristöön ihailemaan maisemia ja nauttimaan meri-ilmasta sekä linnoituksen jännittävistä tunneleista. Suomenlinnaan kannattaa ehdottomasti varustautua tehokkain taskulampuin ja sellaisin kengin, joiden pohjissa on hyvä pito. Suomenlinnassa on paljon muhkuraisia, mukulakivipäällysteisiä tienpätkiä. Tunneleiden ja käytävien lattiat ovat osittain kivisiä ja liukkaita, joten kunnon kengille on kysyntää.

Muita suomalaisia linnoituksia

Historian havinaa voit kokea myös Hämeenlinnassa, jossa kannattaa samalla käydä ihailemassa jokavuotisia hiekkaveistoksia Hiekkalinnaksi nimetyllä alueella! Savonlinnaan suunnatessa ehdoton matkakohde on tietenkin Olavinlinna, joka muuten kuuluu suomalais-venäläiseen linnoitusverkostoon, jonka kaikista 32 linnoituskohteesta löytää tietoa Fortforum-sivustolta.  

Museoita ja kortteleita – museokortteleita!

Rakastan museoita! Niihin vain tulee lähdettyä harvoin, kun aika on kortilla. Kätevä tapa käydä tutustumassa eri museoihin ympäri Suomea onkin hankkia museokortti, jolla pääsee 250 museoon. Muistelisin lukeneeni rajoituksesta, jonka mukaan samaan museoon pääsee museokortilla päivän aikana vain kerran, mutta useampaan eri museoon voi saman päivän aikana huoletta mennä. Toki sille museokortille kertyy vähän enemmän hintaa, mutta hyöty-hinta-suhde on hyvä, jos satut olemaan museoiden suurkuluttaja!

Aivan oma lukunsa ovat eri kaupungeissa yhä jäljellä olevat suojelukohteet, kokonaiset museokorttelit. Niissä näkee vanhaa rakennuskantaa ja joihinkin taloihin pääsee sisälle katsomaan vanhan ajan mukaisesti toteutettuja sisustuksia. Tampereella on ainakin Amurin museokortteli, jossa voi kahvitella viehättävässä Kahvila Amurin Helmessä. Kouvolan Kaunisnurmen kaupunginosassa kävelymatkan päässä keskustasta on muun muassa Radiomuseo ja käsityöläisten pajoja. Museokortteleista löytää usein talvisinkin tunnelmaa!

Kartanoita ja kummituksia!

Suomessa kukoistava kartanokulttuuri on jättänyt kotimaahan kaunista arkkitehtuuria, sillä onhan täälläkin aatelisia ja hienostoa elänyt. Osa kartanoista toimii yhä museoina tai ravintola-ja tapahtumakäytössä. Esimerkiksi Asikkalassa Urajärven kartanossa pääsee katsomaan kartanon interiööriä. Anjalan haustausmaalla arvellaan Matilda Wreden yhä kummittelevan! Suomi on mielenkiintoinen matkailumaa etenkin historian ystäville. On kesä taikka talvi, kotimaan matkailu liikuttaa. Kaikki matkalle Suomeen!