Nauti ulkoilusta enemmän pelien ja sovellusten avulla

Pelit ja sovellukset ovat tuoneet lisämakua ulkoiluuni, ja uskon, että sama pätee muihinkin kaltaisiini “nörtteihin” Minä rakastan elektroniikkaa. Muistan kun olin lapsi, ja ensimmäinen nintendo tuli markkinoille. Se oli siloin jokaisen ikäiseni haave, ja minun kohdallani tämä haave toteutuikin sitten muutama vuosi myöhemmin, kun sain sellasen edullisesti käytettynä. Lapsuuteni ei kuitenkaan ollut samanlainen kuin nykylasten.

Miellyttävämpää liikkumista pelaamalla

Joka päivä ei ole samanlainen ulkoilemisen suhteen. Välillä tarvitaan jotakin, joka parantaa motivaatiota. Terveyshyödyt tai kesäkuntoon pääseminen ei aina riitä syyksi. Aloinkin tutkia, mikä voisi erityisesti motivoida minua. Kirjoitin ylös asioita, mistä pidän ja yhtenä oli tietysti intohimo elektronikkaan. Aloin sitten miettiä, että miten pystyn yhdistämään ulkoilun ja elektroniikkaharrastukseni. Ensin mieleeni tuli valokuvaaminen, mutta taiteellisuus ei ole ikinä ollut vahvin puoleni.

Tunnin miettimisen ja googlailun jälkeen törmäsin artikkeliin Pokemon Go:sta. Olin kuullut siitä joskus muutama vuosi sitten, kun se tuli markkinoille ja luulin, että se on vain lasten suosima peli. Yllätyksenä luin, että se on suosittu myös aikuisten parissa. Peliä kuvailtiin hyvin koukuttavaksi, joten ajattelin, että en kai siinä mitään häviäisi jos ryhdyn kokeilemaan. Luin aluksi ohjeita ja sitten lähdin testaamaan kykyjäni.

Pokemon Go käytännössä

Eli suosittelemani Pokemon Go on kännykkäpeli, jonka saa ladattua älypuhelimeen sovelluskaupasta. Suurta suosiota herättänyt Pokemon-aiheinen peli on noussut lasten ja aikuisten suosioon. Tämä peli hyödyntää puhelimen sijaintitietoja Google Maps -karttasovelluksen kautta. Pokemon Go:ssa pelaaja liikkuu reaalimaailmassa tiettyihin sijainteihin pyydystämään virtuaalihahmoja. Päämäärä pelissä on pikkuotusten kiinni ottaminen ja kouluttaminen. Tosimaailmassa niitä ei nähdä, mutta kännykässä pokemonit esiintyvät ruudussa älypuhelinten kameroiden kautta.

Google Maps -karttasovellus määrää gps-tietoja hyödyntäen pelille pelaajan sijainnin sekä seuraa pelaajan liikehdintää reaaliajassa. Parhaiten pokemoneja löytyy tiheästi asutuilta alueilta, ja somessa käydään kuumaa keskustelua parhaimmista paikoista. Hyvä vinkki on lähteä vaikka pyörällä liikkeelle, jos tavoitteena on saada kiinni useampi pokemon. Myös juokseminen on hyvä tapa voittaa aikaa. Jos kuitenkin nautit hieman rauhallisemmasta kävelystä, sekin on keholle hyväksi. Toivotan onnea metsästykseen!