Minun blogini: kiireisen uraohjuksen mökkielämää Vanamossa

Hei vaan kaikille!

Mielestäni kirjoittaminen on kiehtovaa ja hyvä keino purkaa ja jäsennellä ajatuksia. Aikoinaan aloin lukea blogeja, koska serkkuni kirjoitti kuntoiluharrastuksestaan. Tänä kesänä päätin viimeinkin ryhtyä pitämään omaa blogia. Ehkä päätöstä vauhditti sateinen päivä täällä Vanamossa, kun oman pikku rantamökin ikkunaan iskee pisaroita niin tiheään, etten viitsinyt lähteä uloskaan. Tekemistä kyllä riittää, mutta parasta mökillä on luonnon rauha. Voin halutessani mennä vaan laiturin nokkaan istumaan ja narraamaan kaloja. Henki kulkee Vanamossa paremmin kuin Helsingissä, josta olen kotoisin ja jossa asun osan ajasta.

Kuinka minusta tuli kahvilanpitäjä

Minulla on aina ollut hyvä haju- ja makuaisti. Nuorempana meinasin lähteä kokiksi, mutta päädyin tarjoilijaksi. Siitä lähti sitten innostus kahvila-alaa kohtaan, koska työpaikan puolesta tarjoutui tilaisuus käydä baristakoulutus. Tuntuu aika huikealta tuntea jokin makumaailma ja raaka-aine yhtä perinpohjaisesti, jotta siitä saa irti mahdollisimman paljon omaksi ja muidenkin iloksi. Siihen osaamiseen pohjautuu ammattiylpeys ja kun vielä kaverini sattui opiskelemaan kondiittoriksi, jossain vaiheessa meille tuli idea, että miksei ryhdytä vääntämään yhdessä kakkukahveja? Tuosta neronleimauksesta kesti vielä hyvän tovin ennen kuin pääsimme yhdessä kiinni omaan pikkukahvilaan, mutta niin vain kävi, että eräänä päivänä huomasimme olevamme kahvilayrittäjiä. Alkurahoitus järjestyi onneksi sukulaisten avustuksella, joille velat on nyt jo maksettu korkoineen takaisin. Kiitos vaan kummisedälle ja yhtiökumppanin vanhemmille yrityslainasta!

Kuinka minusta tuli liiketoiminta-analyytikko

Kaupallinen ala on kiinnostanut minua yläasteelta saakka ja siksi hakeuduin opiskelemaan merkonomiksi. Yritysasiatkin kiinnostivat, koska omat vanhempani ovat myös yrittäjiä. Auttelin välillä heidän kirjanpitoyrityksessään, jossa tuli nähtyä monenlaista yritystä. Huomioni kiinnittyi aina herkästi syy-yhteyksiin eli mielelläni pyörittelin mielessäni toisten liiketoiminnasta saamaani tietoa ja pohdiskelin muutoksia vanhempieni asiakasyritysten tuloksissa. Siitä lähti sitten ajatus perehtyä liiketoiminnan analysoimiseen tarkemminkin. Ensin sain pieniä hommia tuttujen kautta. Harva pienyrittäjä käyttää analyytikoita toimintansa analysoimiseen, mutta ulkopuolisesta osaajasta on taloudellista hyötyä. Aina pelkkä kirjanpitäjän raportti ei riitä, eivätkä kirjanpidon raportit kerro kuin suppean otannan yrityksestä itsestään, mutta laajempi kuva auttaa yrityksiä reagoimaan alan suhdanteisiin ja parantamaan kilpailukykyään yleisesti.  

Miksi ostin mökin Vanamosta?

Tähän on helppo vastata! Olen aina pitänyt järvimaisemista. Kalastaminen ja saunominen kaveriporukalla on parasta ajanvietettä! Kun tarjoutui tilaisuus hankkia oma pikku mökki Vanamosta vieläpä järven rannalta, minulta ei tarvinnut kysyä kahta kertaa sen ostamisesta. Kaupunkielämässä on puolensa, mutta täällä mökillä on aina levännyt olo. Se tasapainottaa mukavasti kiireistä ja stressaavaa työelämää. Mökin saaminen on elämäni upeimpia juttuja, enkä vaihtaisi torppaani mihinkään. Tervetuloa lukemaan blogistani lisää rakkaasta mökistäni, Vanamosta ja elämästäni. Palaillaan!